Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2011 23:07 - #4
Автор: dennis Категория: Други   
Прочетен: 1116 Коментари: 4 Гласове:
7



Има една теория, според която мъжът е готов за истинска връзка едва тогава, когато е осъзнал съществуването на жената в себе си. Двете жени - неговата вътрешна и реалната трябва да си допаднат напълно, така че първата да позволи на истинската да бъде изместена от нея, като ролята на мъжа е единствено да осъзнава този процес и да му дава ход дотогава, докато смята че това "изместване" е осъществимо и вслушвайки се, разбира се, в своята вътрешна осъзната жена. Така постепенно неговата собствена половинка се превръща в реалната жена, която е срещнал и той успява да пренесе вътрешната си хармония и в реалността!   Ако тази теория е вярна, излиза че в крайна сметка всичко се свежда до там - две жени да си допаднат и харесат дотолкова, че едната да отстъпи не само мястото си, но и своята половинка на другата. Като знаем колко неосъзнати са по принцип мъжете, колко многопластови и шарени жените и колко неотстъпчиви, когато са в конкуренция за мъж... трябва ли да се учудваме тогава - защо хармоничните връзки са такава рядкост! :)



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. omnia - хм
22.07.2011 12:08
Според мен пък хармонична връзка може да се получи само и единствено тогава, когато и двамата участници си надмогнат егото.
Не съм я чувала горната теория, ама честно да ти кажа, ми се струва бая отвлечена. Коя жена ще отстъпи половинката си на друг? Или ако го направи, то ще е само в случай, че си е намерила по-добра половинка ;)
цитирай
2. dennis - ...и от мен едно - хм! :)
23.07.2011 12:50
Наистина, ако егото притежава и своя женска половинка (респ. мъжка при жените), вероятно говорим за същия процес - на надмогването и "освобождаването" му.

А за вътрешната жена (респ. вътрешения мъж при жената) - тя все пак не е обикновена жена (като визия за бъдещето, зрялост, опит, мъдрост...хм, а дали е его тогава?!) и желанието й да престане да бъде част от егото на мъжа, един вид да го освободи от себе си без да го напуска (нали той ще продължи да я преоткрива в партньорката) е голямо! Защото не се чувства "комфортно" като част от егото му, а и знае, че това е условието да направи него и себе си - щастливи! :)
цитирай
3. omnia - ами, не знам...
23.07.2011 14:44
Мойто его винаги говори с женски глас ;) И да ти кажа, голяма кучка е понякога... но въпреки това, май трябва да я слушам по-често :)
цитирай
4. dennis - И аз мисля,
24.07.2011 21:47
че твоята вътрешна ТЯ е най-наясно с теб, така че... :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dennis
Категория: Лични дневници
Прочетен: 268034
Постинги: 98
Коментари: 137
Гласове: 5227